Kosten Airco slaapkamer

Airco voor in je slaapkamer?

Dat de zomers in ons land steeds warmer worden merken we allemaal. Een warme zomer betekent een warme slaapkamer en dat kan negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. De kwaliteit van je nachtrust neemt adf als je slaapkamer (te) warm is. De huizen in Nederland zijn niet gebouwd om de warmte tijdens de zomer buiten de deur te houden. Als het (lange tijd) warm is mwerken we dat omdat we minder energie hebben en futloos worden. We worden minder productief.

Daarom kiezen steeds meer mensen in Nederland voor een eenvoudige oplossing dor het plaatsen van een airco voor in je slaapkamer. maar wat kost een goede airco voor in je slaapkamer?

Wat zijn de kosten voor een airco in je slaapkamer

Vaak denken we dat een airco in je slaapkamer een kostbare aangelegenheid is, maar een goede oplossing hoeft niet extreem duur te zijn. De kosten van een airo voor in je slaapkamer worden bepaald door verschillende factoren:

  • De grootte van je slaapkamer
  • De hoeveelheid geluid dat de airo mag maken
  • Zelf plaatsen of uitbesteden

De investering in een slaapkamer airco geeft je extra comfort en zorgt voor een hogere productiviteit na een goede nachtrust. Een airco op je slaapkamer is meestal een goede investering is. Over de aanschaf van een airco in je slaapkamer moet je goed nadenken. Ons advies is om je deskundig te laten adviseren in plaats van zo maar een goedkope airco in de winkel te kopen. Er zijn meer zaken van belang dan alleen de aanschafprijs.

Er zijn specifieke aspecten waardoor niet iedere willekeurige airco geschikt is om in je slaapkamer te gebruiken. Allereerst is dat het geluidsniveau. Veel (goedkope) airco’s produceren te veel geluid waar je last van kunt hebben in je slaapkamer. Ondanks een koele slaapkamer heb je toch geen optimale nachtrust. Zeker als je ene lichte slaper bent moet je hier rekening mee houden.

Daarnaast moet een airco voor in de slaapkamer het juiste vermogen hebben. Een airco met te weinig koelcapaciteit zal je slaapkamer bij warme dagen niet goed kunnen koelen. Ook moet de airco vaak op vol vermogen werken wat veel meer energie kost dan wanneer je een airco koopt met voldoende capaciteit. De besparing van de goedkopere aanschaf wordt dan al snel teniet gedaan door de hogere energiekosten.

Een andere overweging is het kiezen voor een programmeerbare airco. Een airco op je slaapkamer zal waarschijnlijk niet de hele nacht aan hoeven te staan. Alleen voor het inslapen is een airco meestal noodzakelijk. Door gebruik te maken van een airco in je slaapkamer met een timer weet je zeker dat je niet nodeloos energie verbruikt en dat je toch een koele kamer hebt wanneer je naar bed gaat.

Gemiddelde prijzen van een slaapkamer airco

De prijzen van een airco voor in je slaapkamer zijn sterk afhankelijk van de aspecten die we eerder in dit bericht genoemd hebben. het is dan ook niet goed mogelijk om aan te geven wat de gemiddelde kosten van een airco voor in je slaapkamer zijn. Er zijn al airco’s te koop voor minder dan € 1.000.

Van den Reek is gevestigd in Nuenen (reguio Eindhoven) en adviseert je graag als het gaat om de mogelijkheden en kosten voor een airco voor in je slaapkamer. je kunt onze showroom (op afspraak) bezoeken of een afspraak maken bij je thuis. Wij plaatsen de airco ook in je slaapkamer en kunnen eventueel ook een airco plaatsen in meerdere ruimtes van je huis. Zeker nu er steeds meer mensen (noodgedwongen) thuis werken is het hebben van een goede airco geen overbodige luxe meer. Een airco zorgt voor een betere nachtrust, hogere productiviteit en het is beter voor je gezondheid.

Neem contact op met van de Reek in Nuenen (regio Eindhoven) voor een deskundig en vrijblijvend advies op het gebied van aircosystemen.