FAQ

Alles wat u wilt weten over Van den Reek

Waar zijn jullie in gespecialiseerd?

Airconditioning, klimaatbeheersing, koeltechniek, koelcellen, vriescellen, koelwerkbanken, warmtepompen.

Wat doet airconditioning precies?
Airconditioning koelt, verwarmt, ontvochtigd, conditioneerd en filtert
Hoe weet ik welke koelcapaciteit geschikt is voor mijn ruimte?
U kunt de Verac-berekening op onze website uitvoeren voor een indicatie en/of een afspraak maken met ons kantoor, zodat we in een persoonlijke afspraak de benodigde koelcapaciteit kunnen berekenen en u een gerichte offerte kunnen aanbieden.
Welke factoren spelen er mee bij het berekenen van de benodigde koelcapaciteit?
Plat/schuin dak, raamoppervlak, zonbestraalde zijde van uw pand, apparatuur in de ruimte, o.a: verlichting, computers etc.
Wat is klimaatbeheersing precies?
Met klimaatbeheersing creëert u het optimale klimaat in uw ruimte en/of pand middels airconditioning, luchtbehandelingskasten etc. U beheerst de temperatuurvochtigheid, de hoeveelheid verse lucht en filtreringsgraad.
Zijn er ook airconditioners die verwarmen?

Alle airconditioners welke wij leveren kunnen uitstekend verwarmen en kunnen te allen tijde als bijverwarming gebruikt worden.

Wat is een warmtepomp?
Een warmtepompsysteem is een duurzame koolstofarme oplossing voor uw woning. Het apparaat verplaatst warmte van een bron naar een doel, zoals het verwarmen of koelen van een ruimte. Het maakt gebruik van een compressor en een koelmiddel om warmte te onttrekken aan een warmtebron (zoals de buitenlucht, grond of water) en deze af te geven aan een verwarmingssysteem.
Kan ik mijn airconditioning ook als (bij) verwarming gebruiken?
Je kunt de airconditioning als (bij)verwarming gebruiken, zeker op de dagen in het najaar wanneer met temperaturen net boven 0°C.
Wat is precies een inverterunit?
Alle professionele airco’s tegenwoordig zijn uitgevoerd als inverter. Dit houdt in, dat de units uiterst snel reageren op iedere verandering van klimaat in uw woon- en/of werkruimte. De inverter systemen stemmen de te leveren koel-/verwarmingscapaciteit constant af op het gewenste binnenklimaat en gemeten buitenklimaat. Hierdoor ontstaat er een lager energiegebruik van ca. 30% ten opzichte van de aan/uit-units.
Filtert mijn airco de lucht in verband met (eventuele) allergieën?
Jazeker! Veel professionele airco’s zijn uitgerust met een allergie- en pollenfilter.
Kan ik ook meerdere binnenunits plaatsen op 1 buitenunit?
Dat is zeer zeker mogelijk. U krijgt dan een multisplit uitvoering, waarbij u diverse binnenunits op 1 buitenunit kunt plaatsen, indien gewenst zelfs met verschillende capaciteiten. Elke binnenunit kunt u afzonderlijk regelen met een eigen bediening.
Hoe kan ik tocht voorkomen op mijn werkplek?
Bij het monteren van de airconditioning wordt er altijd gekeken om de unit zo strategisch mogelijk te hangen, zodat u alleen profijt heeft van het koelen en/of verwarmen en zo min mogelijk van tocht. Ook kan er een luchtslangensysteem aan sommige airconditioners gehangen worden voor een betere luchtverdeling in de ruimte.
Zijn er kosten verbonden aan een offerte?
NEE! De offertes zijn te allen tijde geheel vrijblijvend en kosteloos.
Leveren jullie aan bedrijven én particulieren?
Ja, wij kunnen installaties op maat leveren aan bedrijven én particulieren.
Wat is het geluidsniveau van een airconditioner?
Moderne professionele airco’s zijn tegenwoordig geruisloos, denk bij wandmodellen zelfs aan 19 dB(a) in de laagste stand. Dit is nog stiller dan in een bibliotheek!
Hoeveel energie gebruikt een airco?

De minimale rendementen zijn tegenwoordig zeer hoog. Denk aan ± 400%. Dit betekent, dat 1 kW opgenomen vermogen u 4 kW aan koelvermogen levert.

Wat is de levertijd van een airconditioner?
De levertijd van een airconditioner ligt aan de periode waarin u de airconditioner aanschaft. De standaard levertijd bedraagt ± 2 weken. Bij tropische temperaturen in ons land is de levertijd ± 2 tot 4 weken.
Hoe worden de leidingen van een airconditioner geplaatst/weggewerkt?
Deze worden in overleg met u op een nette wijze geïnstalleerd, zodat de installatie nauwelijks opvalt.
Welke systemen zijn er om mijn gehele bedrijfspand te conditioneren?
Er zijn diverse systemen beschikbaar voor bedrijfspanden, zoals VRV-systemen en luchtbehandelingskasten. U heeft dus de mogelijkheid om een centraal systeem te laten installeren of decentraal, waarbij elke ruimte apart regelbaar is.
Welke merken leveren jullie precies?
Van den Reek levert en monteert alleen gerenommeerde merken zoals LG, Mitsubishi, Daikin, Panasonic, Toshiba en Fuji.
Zijn er referenties of foto’s beschikbaar, zodat ik zien welke kwaliteit Van den Reek levert?
Op onze site kunt u een aantal van onze referenties met foto’s bekijken inclusief de beschrijving van de gedane werkzaamheden.

Voordelen

  • Maatwerk
  • Bedrijfszekerheid en continuïteit
  • Persoonlijk advies
  • Ervaring sinds 1980
  • NVKL gecertificeerd
  • F-gassen